Aarhus Kommune gør klar til at bekæmpe vinteren

Hvis vejene skal holdes snefri til vinter, skal forberedelserne gøres allerede nu.

Solen skinner og sommeren er på vej, men som Paradise Amalie siger, så skifter årstiderne, og det bliver vinter igen.

Aarhus Kommune har et budget på 1,5 mio. kroner til vejsaltning. Foto Lasse Bak Mejlvang

Thomas Aas Christensen, der er ansvarlig for vintertjenesten i Aarhus Kommune, lægger i disse dage sidste hånd på budgetter og erfaringer fra sidste vinter. Det kan virke skørt at tænke på bekæmpelse af isglate veje, når det er sandalvejr, men det gælder om at være på forkant. I de kommende uger gør han klar til at fylde saltdepoterne på blandt andet Lystrupvej i Risskov.

Der har været snak om, at Aarhus Kommune skulle udvide de i forvejen tre saltdepoter, men Thomas Aas Christensen vurderer, at kommunen har den nødvendige kapacitet til at opbevare salt.

”Det er ikke nødvendigt at udbygge vores saltdepoter i Aarhus, hvis bare vi er sikret en stabil leverance gennem vinteren,” siger han.

Netop samarbejdet med leverandøren, Brøste A/S var et problem sidste år, men på grund af en kontrakt er Aarhus Kommune tvunget til at fortsætte samarbejdet indtil udgangen af 2011, så Thomas Aas Christensen skal bruge sommeren på at sende tjenesten i udbud til nye leverandører. Planen går på at forsøge med flere leverandører for at sikre en større leveringssikkerhed og give borgerne større garanti for farbare veje, når Kong Vinter kigger forbi senere på året.