Aarhusian-erne smider tøjet i genbrugs-containerne

Foto: Røde Kors

Finanskrisen har ramt hårdt. De seneste år har århusianerne derfor beholdt tøjet på og smidt mindre i genbrugscontainerne. Den tendens er ved at vende.

Aarhusianernes tøjindkøb blev mindre i takt med, at finanskrisen blev værre. Detailhandlen mærkede den direkte konsekvens, men også genbrugsorganisationerne blev ramt. Det betød et mærkbart fald i antallet af poser med tøj i genbrugscontainerne. I dag mærker Røde Kors dog, at der igen bliver fyldt mere tøj i deres containere.

”I takt med at detailhandlen stiger igen, får vi meget mere tøj ind. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for,” siger Erik Hove, der er sektionschef i Røde Kors.

Fra 2008 til 2010 var der et samlet fald i tøjindsamlingen i Århus på 53 tons, svarende til 16 procent. Det svarer til 140.000 par jeans, 350.000 t-shirts eller over 4 millioner par sokker. Ifølge Erik Hove er tendensen, at der kommer flere poser med tøj i genbrugscontainerne i år.

Færre tøjstykker i genbrugscontainerne har kostet Røde Kors mange penge. Tøjet fra containerne går nemlig til deres genbrugsbutikker over hele landet. Overskuddet herfra går til humanitære formål.