Tøj forsvinder fra de aarhusianske tøjcontainere

Dansk Røde Kors er i gang med at sikre deres genbrugscontainere mod tøjtyve.

Op mod ti procent af det tøj, aarhusianerne hvert år smider i Røde Kors genbrugscontainere, når aldrig frem til genbrugsbutikkerne. I stedet ender det i hænderne på østeuropæiske bander, der har gjort det til en levevej at fiske tøjsække op fra containerne.

Ti procent af det tøj, som årligt smides i de aarhusianske genbrugscontainere, når aldrig frem til den retmæssige ejer. Østeuropæiske bander stjæler tøjet, inden Røde Kors når at tømme tøjcontainerne, hvilket årligt koster organisationen i omegnen af 150.000 kr, fortæller sektionschef, Erik Hove.

Selve fremgangsmåden ved tyverierne er meget enkel. En lille person, ofte et barn, sænkes ned i tøjcontaineren, hvorfra vedkommende smider de fyldte tøjsække op til sine medgerningsmænd. Ofte tager det ikke mere end få minutter at få tømt containeren.

Et nyt tiltag skal få sat en stopper for tyverierne.

”Vi er begyndt at udstyre alle vores genbrugscontainere med en slags tværbjælke, som gør det umuligt for selv meget små personer at komme ned i containerne,” siger Erik Hove. Der går dog endnu et stykke tid, før man er nået rundt til samtlige af landets 215 genbrugscontainere.

Hos politiet oplyser man, at det er stort set umuligt at opklare tyverierne. Det kræver både, at der findes vidner, og tyverierne samtidig anmeldes til politiet, hvilket sker meget sjældent.

Der smides årligt omkring 300 tons tøj i de aarhusianske genbrugscontainere.