Århus får endnu en med sparekniven

Nu skal der spares igen, 3 måneder efter den store sparerunde i januar, mødes partierne bag nedskæringsaftalen igen. Borgmesterkontoret siger, at 80 mio. skulle kunne gøre tricket, men de borgerlige tror, beløbet skal være endnu højere. I dag skal de så se, om de kan blive enige

Det er ikke kun på Christiansborg, der foregår alvorlige forhandlinger. Klokken 15.00 i dag mødes forligskredsen bag det budget, der blev vedtaget d. 26. januar. I budgettet er det vedtaget, at Århus Kommune skal spare 362 mio. årligt til og med 2013.

Det har dog allerede vist sig ikke at være tilstrækkeligt, så d. 27. april mødtes forligsparterne første gang for at nå til enighed om en ”tilpasning” af budgettet. Parterne kunne ikke blive enige, og aftalte derfor at mødes d. 11., altså i dag.

En af de primære uenigheder var størrelsen af den opsparing, kommunens afdelinger skulle tvinges til at lave. Borgmesteren mener stadig, at en tvungen opsparing på 80 mio. er nok, men Gert Bjerregård og hans partifæller er uenige.

”Vi bad borgmesteren om at gå tilbage og regne på, hvad man over hele året kommer til at mangle. De 80 mio., de har foreslået at lave som buffer, er ikke nok. Hvad der så er, det mangler vi at blive præsenteret for. Men nu skal der styr på økonomien, vi skal ikke bare gå og lappe hen over året, sådan kan man ikke drive en kommune.”

Rådmand for Sociale forhold og beskæftigelse, Hans Halvorsen synes de borgerlige mangler en smule overblik.

”Vi har lige været igennem massive sparerunder, det har gjort ondt på mange borgere, og vi skal sikre os ikke at ramme flere end højst nødvendigt.”

Hvad det bliver til, ved vi ikke før klokken 16.00, hvor byrådsmødet starter, med mindre forhandlingerne fortsætter i middagspausen, men Hans Halvorsen tror fast på en aftale i dag:

”Jeg forventer da klart, at forligspartierne bakker op om denne opbremsning i dag, så vi kan sikre os, at vi holder økonomien på ret kurs.”