Delte meninger om IDNA11


Musikhuset i Aarhus er i dag onsdag fyldt til bristepunktet med virksomhedsstande, hvor folk med en iværksætter i maven kan hente inspiration og vejledning til opstart af egen virksomhed. Det er andet år i træk, at dørene slås op til iværksættermessen IDNA.

Der er noget for enhver smag, når iværksættermessen IDNA i dag løber af stablen i Musikhuset i Aarhus. Omkring 100 stande med alt fra rynkecremer til motorcykler er opstillet side om side. Derudover er der mulighed for at følge skiftende foredrag fra den opstillede scene eller få sig en snak med andre nye iværksættere. Sidste år var IDNA en stor succes, og de fleste mener da også, at messen i år er overvejende positiv.

”Vi er her primært for at gøre reklame for os selv og for at præsentere nystartede virksomheder for de skattemæssige muligheder, som de har,” siger Anita Sørensen, fuldmægtige skatterevisor fra SKAT.

Det er første gang SKAT deltager i IDNA, og det overordnede indtryk er positivt.

”Vi har uddelt mange iværksættermapper og svaret på mange spørgsmål, så jeg vil helt klart mene, at det har været en succes. Hvis vi får muligheden, vil vi meget gerne komme tilbage næste år.”

Også Jette Møller, som til dagligt driver sin egen virksomhed, Møller Coaching, er glad for at være med.

”Jeg får muligheden for at nå ud til langt flere mennesker, end jeg gør til dagligt. Der er en fantastisk stemning, og mange har vist interesse for min virksomhed, ” fortæller hun.

Der er dog også nogle, som ikke mener, at IDNA havde levet op til forventningerne. Anne-Louise Jonsen fra WiB – women in business, var skuffet over fremmødet.

”Jeg havde forventet, at der ville have været flere besøgende i betragtning af, at der er fri entré. Samtidig havde jeg også gerne set nogle flere etablerede virksomheder herude, da det primært er her vi henter vores medlemmer.”

Det er derfor usikkert, om WIB vender tilbage næste år, da virksomheden ikke mener at den har fået nok for pengene.

Det koster omkring 8.000 kr. at få en stand til messen.