DSU: Vi dropper eksamen, hvis der kommer valg

Valgrygterne svirrer overalt. Ingen ved, om valget kommer i næste uge eller til efteråret. Men ungdomspartierne er klar til kamp. Så klar, at de er villige til at droppe eksamener til fordel for kampen om vælgerne.

Valget venter lige om hjørnet. Senest den 13. november, men måske allerede før. Hos DSU Århus har man været klar til kamp længe og håber på et snarligt valg.

”Vi har sådan set alt klar, det har vi haft længe. Plakaterne blev trykt i oktober sidste år, så nu går vi bare og venter,” siger Signe Grønnegård Christiansen, formand for DSU Århus.

Hun gætter på, at valget kommer i næste uge eller til efteråret. DSU har ventet længe på valg, og derfor vil man gerne have valg hurtigst muligt. Omvendt vil et valg i næste uge ramle sammen med mange DSU’ers eksamensræs. Men Signe Grønnegård Christiansen, der selv læser statskundskab, er ikke i tvivl om, at valgkampen er vigtigere end eksamen.

LÆS OGSÅ: Radikal Ungdom: Valget bliver et opgør med kontraktpolitikken

”Mange udskyder eksamen, hvis der kommer valg nu. Det bliver vi simpelthen nødt til. Der er kun valg i tre uger, så sådan er det,” siger Signe Grønnegård Christiansen. De DSU’ere der går i gymnasiet, har dog ikke noget valg, og de må være med i det omfang, de kan, forklarer hun.

–          På Netavisen 16.30 følger vi den lokale valgkamp tæt, og i morgen aften stemmer vi dørklokker med folketingskandidat Jens Joel.