Forstærk-ninger skal sikre Fremad overlevelse i 1. Division

Riisvangen Stadion er ikke klar til at huse et 1. Divisionshold. Aarhus Fremad forbedreder sig dog allerede på en oprykning.

Aarhus Fremad fører i øjeblikket 2. Division Vest med seks kampe tilbage. Den erklærede målsætning er oprykning. Dårlig økonomi og ydmyge forhold er ingen hindring.

Sidste sæson var Aarhus Fremad blot et enkelt point fra at skulle spille to playoff-kampe om oprykning til 1. Division. I år ser det ud til at lykkes. Med seks kampe tilbage af sæsonen fører de gul-sorte aarhusianere 2. Division Vest. Et point skiller dem og Blokhus FC på andenpladsen. Thisted indtager tredjepladsen fem point efter.

”Vi var tæt på en oprykning sidste år, så det ville være demoraliserende for hele klubben ikke at gå efter oprykningen i år,” siger Søren Østergaard, der er direktør i Aarhus Fremad.

Amatørspillere

Den flotte placering er opnået på trods af, at klubben ikke har råd til at tegne kontrakter med spillere. Skal næste sæson tilbringes i 1. Division, skal der dog laves om på dette.

”Vi forestiller os ikke at kunne overleve i 1. Division uden at kunne tegne kontrakter. Nogle af bundholdene i dette års 1. Division har fuldtidsprofessionelle spillere, så vi skal finde penge til dette, og det arbejde er allerede sat i gang,” siger Søren Østergaard,.

Han mener, der skal tilføres tre til fem spillere, som ville kunne gå direkte ind i startelleveren, hvis klubben skal gøre sig forhåbninger om at overleve i landets næstbedste række. Både fordi truppen ikke er god nok, men også fordi 1. Division bliver hårdere næste år, da den reduceres fra 16 til 14 hold.

Større interesse

En oprykning vil være en økonomisk gevinst for Aarhus Fremad. Klubben har allerede nu fået opbakning fra sponsorere og investorere, der vil spytte flere penge i klubben. Derudover vil indtægter fra tv stige.

”Interessen for klubben vil helt automatisk øges ved en oprykning. Vi vil blive eksponeret meget mere, og derved vil der forhåbentligt komme flere tilskuere, sponsorere og ikke mindst spillere,” siger Søren Østergaard.

Ringe hjemmebane

Aarhus Fremad spiller sine hjemmekampe på Riisvangen Stadion. Et stadion, der langt fra lever op til de krav DBU har for stadions i 1. Division, da der hverken er lysanlæg, varme i banen eller nok siddepladser. Søren Østergaard vil dog ikke tage stilling til, hvad man gør, hvis klubben skulle rykke op. Først efter sæsonen kigger man nærmere på det. Der er dog mulighed for, at klubben kan få lov til at beholde Riisvangen Stradion som hjemmebane. Klubber helt op i Superligaen har fået en sådan dispensation.

Aarhus Fremads sidste kamp i sæsonen spilles d. 11. juni, men allerede på lørdag skal aarhusianerne til Varde, hvor rækkens nummer 11 venter. Kampen spilles kl. 15:00 på Sydbank Stadion.