Aarhus Kommune sparer yderligere 80 millioner

 I januar kom det frem, at Aarhus Kommune skulle spare næsten 400 millioner om året. I går kom der så 80 millioner oveni. Hvordan de skal findes, er der endnu ikke noget svar på.
Af Jonas Holm Andersen

Onsdag var der, som Netavisen 16.30 skrev i går, forhandlinger mellem forligspartierne bag nedskæringsbudgettet fra januar. De mødtes første gang den 27. april, men her kunne parterne ikke blive enige.

I går skulle slaget stå igen, og her blev det til en aftale. Afdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse skal få styr på deres økonomi.

Læs også: Socialrådmand på sultekur

Derudover skal afdelingerne i Aarhus Kommune sammenlagt spare 80 millioner. Det var i lang tid de borgerliges bekymring, at de 80 millioner ikke var nok, mens SF ikke ville være med til at spare mere. Løsningen kom hele vejen fra Christiansborg.

”Finansministeriet skulle i torsdags have givet tilsagn til borgmesterens afdeling om, at Aarhus Kommune må bryde vækstrammen. Derfor kunne vi godt gå med til en tvungen opsparing på 80 millioner i går,” siger Gert Bjerregaard, byrådsmedlem fra Venstre.

På trods af at aftalen, inklusiv opbremsninger i Afdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse, er en umiddelbar besparelse på 150 millioner, har forhandlingerne i går ikke tiltrukket sig den store opmærksomhed. Ingen lokale medier har endnu skrevet om det.

På mandag fremsender borgmesterens afdeling en indstilling til byrådet og aftalen fra i går. Derefter skal de forskellige afdelinger finde ud af, hvordan de 80 millioner skal findes. I dag orienterer afdelingen for Børn og Unge deres skolelerede om aftalen.