Hæsblæsende U21-bordfodbold-dyst i Stakladen

Den 11. juni starter U21-EM i Aarhus. Men allerede i går varmede Stakladen op med en bordfodboldturnering arrangeret af folkene bage U21. Netavisen 16.30 var med til arrangementet.

”Ja, men vi skal spille nu, mor.”

Simon Groth lægger telefonen fra sig, og går med sin makker Simon Svith til det franske bordfodboldbord. Det er tid til drengenes anden kamp, og efter at have vundet den første er der håb at spore i ansigterne på de to venner. Simon og Simon, som i dagens anledning går under navnet ”The Simons,” stiller i position ved bordet.

Ikke bare for sjov

De to drenge er langt fra de eneste, der er mødt op til aftenens event. 30 mennesker er mødt op i det lille lokale i Stakladen, heraf er 12 hold stillet op i turneringen. Førstepræmien er to billetter til U21-EM finalen den 25. juni på Aarhus Stadion, og det er også U21-flag, plakater og t-shirts, der præger lokalet. Aarhus bordfodboldforening har stillet bordene til rådighed ved arrangementet, og det er også tydeligt, at bordfodbold ikke bare er noget man spiller for sjov. Mange står dybt koncentreret ved bordene.

”Der er næsten lige så meget teknik i det her som i almindelig fodbold,” forklarer Daniel Hauberg, der er medarrangør fra Aarhus bordfodboldforening.

Vil have unge U21-publikummer

Tilbage ved ”The Simons” er kampen desværre tabt. De taber også de næste to. Den sidste og femte kamp skal bestemme om drengene går videre. De skal spille mod et par udvekslingsstuderende, som de slog i en opvarmningskamp. Men for at gå videre, skal de vinde stort.

Det er netop studerende, der er mødt op til arrangementet, og det er ikke tilfældigt, at U21 holder arrangementet netop i Studenterhuset.

”Vi ved, at Studenterhuset har god kontakt til de unge, så vi håber på, at skaffe en masse unge til at se U21,” siger Nicki Stougaard, der er eventkoordinator for U21-EM i Aarhus.

Et ærgerligt nederlag

Simon scorer det afgørende mål til 7-5 og drengene har vundet deres sidste kamp. Men desværre ikke stort nok. De er ude af turneringen, og det er med noget blandede følelser.

”Det er fortjent, vi var sgu dårlige,” lyder det fra Simon Groth, mens Simon Svith ikke var lige så tilfreds.

”Vi har faktisk bedre end hold 11,” siger han, inden de to drenge pakker sammen og går. Der er ikke tid til gravøl for begge skal op i skole i morgen og passe deres statskundskabsstudier.

Vinderne af turneringen blev Kasper Petersen og Mathias Mogensen fra økonomi, som også var ”The Simons” personlige favorit hold.