Intet Blå Flag til Bellevue Strand før 2013

"Uheldet skete bizart nok fordi vi ville forbedre miljøforholdene på Bellevue Strand," siger Kaj Vestergaard. Foto: Lasse Bak Mejlvang.

Bellevue Strand i Aarhus har for andet år i træk ikke fået tildelt Friluftsrådets Blå Flag. Årsagen er enkel – Aarhus Kommune har slet ikke ansøgt og vil ikke gøre det før 2013.

Friluftsrådet har netop offentliggjort, hvilke danske strande der i den kommende badesæson får tildelt Blå Flag. Et flag, der symboliserer, at stranden gør en ekstra indsats for miljøet. Bellevue Strand i Aarhus har for andet år i træk ikke fået flaget.

”Vi har slet ikke sendt en ansøgning i år. Vi søger ikke, når vi ved, at vi alligevel ikke har en chance for at få flaget,” siger Kaj Vestergaard, der er sagsbehandler ved Natur og Miljø i Aarhus Kommune.

Colibakterier har skylden

Tilbage i 2009 løb spildevand over i et regnvandsudløb og videre ud i havet i forbindelse med et kloakarbejde. For mange colibakterier i vandet resulterede derefter i en lukning af stranden. Det er denne episode, der stadigvæk påvirker stranden.

Nye procedurer

Tidligere blev det Blå Flag uddelt på baggrund af forrige års målinger. Proceduren er dog nu lavet om, så flaget uddeles på baggrund af et gennemsnit af de seneste fire år.

”Vi er simpelthen fanget i de nye regler. Bellevue Strand kommer til at bøde for udslippet i 2009 de næste fire år, så vi ser ingen grund til at søge igen før 2013,” siger Kaj Vestergaard.

Ikke farligt

Bellevue Strand opfylder i dag alle kriterierne for at få Blå Flag. Målingerne af vandet ligger i den bedste klassificering, og stranden har alle de fornødne faciliteter. Det eneste problem er målingshistorikken, som man nu venter på skal forældes.

”Det er på ingen måde farligt at bade der, og alt er som det plejer. Vi har bare et andet flag i flagstangen,” siger Kaj Vestergaard.

Han kan ikke sige, om det manglende Blå Flag vil skræmme folk væk, men han er opmærksom på, at stranden mister noget signalværdi i forhold til Den Permanente, Moesgård Strand og Ajstrup, som alle har fået tildelt flaget.

Hvis du vil se, hvilke andre danske strande, der har fået Blå Flag, kan du trykke her.